De magie van die éne take...

Voor opnames gebruikt Canere microfoons van Bruel & Kjaer, DPA en Schoeps en interfacing van Neumann / Merging Technologies om álle takes in de allerhoogste kwaliteit te registreren

Opnames op locatie is één van de onderdelen van onze technische dienstverlening. Hierbij gaat het om vastleggen van muziek: concertregistraties of studio/sessieopnames. Doordat Canere een muzikale achtergrond heeft, worden opnames altijd vanuit de op te nemen muziek en stijl gedacht. Om tot een resultaat van hoge kwaliteit te komen wordt gebruik gemaakt van microfoons van de industriestandaard microfoonmerken Bruel & Kjaer, DPA en Schoeps. Onze interfacing is eveneens van industriestandaard merken als Neumann / Merging Technologies en RME.

 

Concertregistraties

Concertregistraties zijn een bijzondere aangelegenheid: er is maar 1 keer een opname mogelijk. Graag wil je de specifieke ruimte en sfeer van het concert registreren. Door in ieder geval gebruik te maken van omnidirectionele microfoons wordt de ruimte altijd zo natuurgetrouw mogelijk geregistreerd tijdens het concert. Zo is elke concertregistratie uniek en wordt de locatie voor geoefende luisteraars herkenbaar in de opname. Ook de reacties van het publiek komen gedeeltelijk in de opnames terecht. Een perfecte herinnering aan een prachtig concert!

 

Sessieopnames

Bij sessieopnames gaat het om perfectie. Alle onderdelen van een partituur worden zo goed mogelijk opgenomen in verschillende takes en daarvan wordt een flinke administratie bijgehouden. Aan de hand van die administratie worden eventuele foutjes en onvolmaaktheden gerepareerd en zo wordt er een montage van het materiaal gemaakt zodat het stuk perfect op bijvoorbeeld een CD terecht komt. Sessieopnames worden doorgaans gedaan in samenwerking met een klankregisseur of producer die meeluistert tijdens de opnames. In overleg met de muzikanten wordt de meest geschikte opnamelocatie bepaald, maar natuurlijk ook de balans en de klank van het eindproduct.

 

Mastering

Onderdeel van opnames is de zogenaamde mastering. Dit is de laatste stap voordat de audiobestanden verstuurd worden of klaargemaakt worden voor CD productie. In dit proces wordt er door middel van een equaliser een laatste hand gelegd aan de precieze klank van het eindproduct. Ook wordt er gekeken naar hoe luid de audio klinkt, waarbij afhankelijk van het doel wel of geen compressie en/of limiting gebruikt wordt. Audio uitsluitend bedoeld voor digitale media (YouTube, Facebook, etc.) wordt op een andere manier bewerkt dan audio bedoeld voor op een CD.

 

Een opname laten maken?

Dat kan! Neemt u gerust vrijblijvend contact op voor een offerte op maat!

 Opnames voor allePsalmen.nl in de kerk van Midwolde

Referenties