En met beeld...

Samen met collega's van andere disciplines heeft Canere inmiddels een mooi portfolio van multimediaproducties.

Multimediaproducties komen voortgevloeid uit opnames op locatie. Bij verschillende gelegenheden wordt er op zo'n moment ook met collega's samengewerkt die zich specialiseren in videoproductie. In zo'n productie kan Canere de verbindende factor zijn tussen de muziek en de techniek.

Het is belangrijk dat er een schakel tussen de muzikant en de techniek is: de muzikant hoeft zich dan niet bezig te houden met de techniek, hoewel dat uiteraard wel kan! Artistieke input van artiesten is voor ons namelijk heel belangrijk. In andere gevallen kan Canere zorgen voor die vertaalslag van het artistieke idee van de muzikant naar een technisch plan en werken we zo samen met onze collega's naar een prachtig eindproduct.


Registreren of regisseren

Afhankelijk van het type film heeft Canere een bepaalde rol in het opnameproces. Bij een registratie speelt het concert zich voor de camera af en alleen in uiterste gevallen wordt ervoor gekozen om een stuk of deel te herhalen. Als het doel is om de muziek zo goed mogelijk te presenteren, verandert de rol van Canere in een meer regisserende rol. Door onze ervaring in beide situaties verdwijnen we dan of op de achtergrond, of we sturen de crew aan zodat de muziek optimaal opgenomen kan worden.


Bijzondere projecten

In bijzondere gevallen is het zelfs mogelijk dat Canere meer werkzaamheden verricht. Een goed voorbeeld hiervan is allePsalmen.nl. Dit is een samenwerking tussen een musicus en verschillende videotechnici. Daarnaast werd er voor dit project een website gerealiseerd waarin registraties van verschillende muziekstukken worden gepresenteerd. Verder wordt er op de website royaal gebruik gemaakt van fotomateriaal wat speciaal voor dit project gemaakt wordt.


Heeft u ook een bijzonder project?

Voor meer (technische) informatie omtrent dit soort projecten en/of een eventuele offerte, neemt u gerust vrijblijvend contact op!  

 

Showreel

Fugue State Films - Bach's Missing Pages: an Expanded Orgelbüchlein (2022)


Organ Sietze de Vries Director Will Fraser Producer Roger Spottiswoode Cinematography Rob Hodselmans Editor Philip Barnard Tonmeister Albert Jan de Boer Additional cinematography Pim Hawinkels, Wouter Boes Drone photography Frans Janssen | Luchtfilm Producties DIT Daan de Vries Post-production Simon Still, Philip Barnard Associate producer Sophia White

 

Sietze de Vries - Johann Sebastian Bach: Toccata, Adagio und Fugue in C-dur (2021)


Orgel Sietze de Vries Film Albert Jan de Boer

 

allePsalmen.nl: Psalm 90 - Sietze de Vries en Kalina Vladovska (2022)


Orgel Sietze de Vries Slagwerk Kalina Vladovska Cinematografie Bernhard Vreugdenhil, Gerjan van de Weg Editor Gerjan van de Weg Opname, mix en master Albert Jan de Boer

 

Dana de Vries: Fantasia from Sonata for Solo Violoncello - George Crumb (2019)


Cello Dana de Vries Cinematografie Johan Velthuis Opname, mix en master Albert Jan de Boer